Zoeken

PVC Folie

Onderstaande foto’s tonen een aantal voorbeelden van de ontwerpmogelijkheden van PVC.

dakbedekking8

Tijdens de Wereld jongerendag 2005 in Keulen droeg de Paus een mis voor onder een dak van PVC.  Deze constructie is weer een voorbeeld van de uitstekende kwaliteit van PVC producten.  Flexibele en transparante membranen geven ontwerpers veel vrijheid om hun idee uit te werken.  In dit geval gaf het dak niet enkel beschutting tegen regen en zon maar vormde het ook een visueel symbool van de Wereld jongere  ndag, zeker toen het ’s avonds verlicht was.

Het grootste beeld (Marsyas, gemaakt door Anish Kapoor) dat ooit in de Londense Tate Modern galerij is getoond, werd gemaakt van PVC. Met een totale lengte van 2 keer de Concorde wordt aangetoond wat er allemaal kan met PVC.
De oppervlakte van het PVC-membraan is 7000 m² en werd aangespannen met behulp van 3 metalen ringen.

diverse1

De glasramen van de abdijkerk van Herkenrode, die 200 jaar geleden verkocht werden aan de kathedraal van Lichfield in Engeland, zijn in 2004 voor een tentoonstelling op PVC-doeken geprint. Deze glasramen zijn door middel van 3D-technieken op de doeken aangebracht.

Dit toont duidelijk de vele mogelijkheden van het gebruik van PVC aan.

herken1 Herken4

Ook bij de restauratie van gebouwen wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van bedrukte PVC-folie.  Hierdoor blijft het uierlijk tijdens de bouwwerken behouden en kijkt men niet tegen de stellingen aan.

cathedraal2