Zoeken

Consument

Ongeveer 6% van de geproduceerde PVC in West-Europa wordt toegepast in verbruiksgoederen.

De grote voordelen van het gebruik van PVC in verbruiksgoederen zijn de sterkte, duurzaamheid, lichte gewicht, waterproof en weerstand tegen chemicaliën. Tevens is het een goedkoop materiaal.

Verschillende toepassingen zijn:

1. Schoenen


PVC wordt zowel gebruikt voor de bovenkant als voor schoenzolen. Het is een alternatief voor leder wat aanleiding geeft tot een lagere kostprijs. Moderne schoenen maken veel gebruik van PVC tengevolge van de schokabsorberende eigenschappen, steun en sterkte.

2. Kredietkaarten


Zowel krediet- als telefoonkaarten worden vervaardigd van PVC. Het is sterk, flexibel, duurzaam en gemakkelijk te bedrukken. Een PVC-kaart maakt het ook mogelijk om gemakkelijk chips toe te voegen.

3. Kleding


De functionele kwaliteiten van PVC maken het materiaal uitermate geschikt voor beschermende kleding. Het wordt sedert jaren toegepast voor regenjassen maar ook voor werkkledij.
Anderzijds wordt PVC ook veelvuldig gebruikt in de modewereld voor de meest uitdagende ontwerpen.

4. Speelgoed


PVC is reeds jaar en dag een populair materiaal voor de fabricatie van speelgoed dankzij de technische en economische voordelen. Speelgoed dat zoal gemaakt is van PVC zijn poppen, badeendjes, opblaasbaar strandspeelgoed, zwembaden, ballen,… .