Zoeken

Verpakking

Ongeveer 5% van de geproduceerde PVC in West-Europa wordt gebruikt voor verpakkingen.

verpakking4PVC wordt zowel gebruikt voor de verpakkingen van voedingsmiddelen als voor farmaceutische producten. Het grote voordeel van het gebruik van PVC als verpakkingsmateriaal zijn de unieke eigenschappen die ervoor zorgen dat groenten en vlees langer vers blijven. De bedrukbaarheid van PVC is ook beter.

In de medische sector wordt PVC gebruikt voor het verpakken van steriele producten en geneesmiddelen. De gebruiksvriendelijke blisterverpakkingen van PVC zorgen voor een bescherming van het geneesmiddel tegen oxidatie.

PVC wordt reeds meer dan 30 jaar gebruikt voor de verpakking van voedingswaren.  Hierdoor heeft PVC een belangrijke bijdrage geleverd aan de voedselveiligheid zoals onder andere voor de versheid van vlees.

verpakking3

PVC is één van de meest gebruikte verpakkingen voor vleeswaren in de supermarkt en voor uw voedsel thuis.

Alle materialen die in contact staan met voedsel worden gereglementeerd met behulp van Europese wetgeving zodanig dat de voedselveiligheid gegarandeerd is.